Termeni si conditii

1.Identificarea comerciantului online

Site-ul www.florarie-blooms.ro este administrat de SC Karamna Flower Shop SRL, CUI 33782361, J40/13062/2014, cu sediul social la adresa: Soseaua Mihai Bravu nr.147-169, bloc D5, scara D, etaj.8, ap. 150, sector 2, Bucuresti.

2.Despre www.florarie-blooms.ro

www.florarie-blooms este un serviciu de comert electronic. Achizitia produselor se face pe baza de comanda prin telefon sau site.proodusele furnizate de SC Karamna Flower Shop SRL sunt produse noi.

Florarie-blooms.ro furnizeaza produse sub rezerva urmatorilor termeni si conditii . Prin accesarea, vizualizarea sau cumpararea produselor acestui site inseamna ca ati inteles acesti Termeni si Conditii si ii acceptati ca echivalent juridic al unui contract scris si semnat si ca va oferiti acordul asupra acestor Termeni si Conditii. Florarie-blooms.ro isi rezerva dreptul de a modifica acesti Termeni si Conditii in orice moment, cu efect imediat, ca urmare a afisarii lor pe site.

 

3.Proprietatea intelectuala

Este interzisa transferarea datelor de pe site sau modificarea acestora, exceptand situatiile in care exista acordul scris in aceasta privinta. Continutul site-ului www.florarie-blooms.ro este proprietate Karamna Flower Shop SRL, aceasta incluzand texte, imagini, simboluri, elemente grafice, scripturi, programe si alte date. Drepturile de autor sunt protejate in conformitate cu legislatia privitoare la dreptul de autor si de legile privind proprietatea intelectuala.

Puteti sesiza orice incalcare a dreptului de autor la adresa de email: contact@florarie-blooms.ro

​4.Inregistrarea ca utilizator

Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea Termenilor si conditiilor de urilizare a www.florarie-blooms ro si a Politicilor de confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate.Termenii si conditiile pot fi modificate, de aceea atunci cand nu veti mai fi de acord sa nu mai accesati/achizitionati produsele www.florarie-blooms.ro. Daca folositi acest site sunteti responsabil cu privire la confidentialitatea datelor de acces in contul dumneavoastra si sunteti responsabil pentru toate actiunle efectuate in contul dumneavoastra de utilizator.Utilizatorii trebuie sa aiba minimum 18 ani pentru a putea comanda produse prin site-ul www.florarie-blooms.ro.

5.Date personale/Politica de confidentialitate

*Vezi Politica de confidentialitate​

6.Procedura de cumparare

Pentru a putea cumpara produsele www.florarie-blooms.ro este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:

-identificarea si alegerea produselor

-inregistrarea ca utilizator al www.florarie-blooms.ro

-efectuarea platii produselor

Plata se efectueaza ramburs, online sau ordin de plata in conditiile reglementate la capitolul 7 iar costul final al produsului va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus si daca este cazul pretul livrarii.

Prin lansarea unei comenzi telefonice sau online pe www.florarie-blooms.ro sunteti de acord cu forma de comunicare prin care situl isi deruleaza operatiunile.

Pentru ca livrarea sa se efectueze in cele mai bune conditii, datele destinatarului (nume, prenume, numar telefon, adresa) trebuiesc completate cat mai corect. Conform noilor reglementari, ordin 3769 din 23.12.2015, incepand cu 01.10.2016 toate facturile trebuie sa contina  toate datele de identificare, astfel clientul este obligat sa completeze toate campurile din pagina de comanda.

7.Cum cumpar?

Preturile produselor afisate pe www.florarie-blooms.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA 19%.

Modalitati de plata

 1. Plata la livrare (ramburs). Puteti plati in momentul in care ajunge coletul la dumneavoastra numerar;
 2. Online cu cardul in conditii de maxima securitate fara a se percepe vreun comision suplimentar prin serviciul de plata Plationline.ro, tipuri de carduri acceptate: Visa/visa Electron, Mastercard/Mastercard Electron;
 3. Transfer bancar in contul RO44 BTRL RONC RT02 7631 1901 deschis la Banca Transilvania;
 4. in cadrul florariei situate in Bucuresti, Sectorul 2, Soseaua Mihai Bravu nr. 191A, puteti plati numerar sau card bancar.

8.Recenzii, comentarii

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii atat timp cat continutul acestora nu este legal, obscen, amenintator,, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea intimitatii, nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de spam.

9.Forta majora

Niciuna dintre parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor contractuale daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.

10.Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejarea proprietatii intelectuale

www.florarie-blooms.ro respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Instiintarile referitoare la incalcarea acestui drept se fac la adresa de email contact@florarie-blooms.ro.

11.Legislatia aplicabila

Serviciile oferite de catre www.florarie-blooms.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor din Romania, cu precadere de legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta de Urgenta 34/2014 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta. Termenii si conditiile www.florarie-blooms.ro se supun legislatiei din romania. In caz de litigiu se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere pe cale amiabila, litigiile ditre parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoresti competente din Romania.

12.DESCRIEREA PRODUSELOR

Pozele au caracter informativ, daca lipsesc din stoc flori, accesorii, etc se pot inlocui cu unele similare fara a anunta clientul in prealabil, produsul comandat pastrandu-si aspectul si valoarea originala.

Pot exista diferente intre culorile si tonurile florilor in functie de sezon si disponibilitate. Vom face ca aceste diferente sa fie insesizabile.

13.Sfaturi pentru ingrijirea florilor taiate si plantelor in ghiveci

Pentru a avea grija in mod corespunzator de florile achizitionate trebuie sa respectati urmatoarele instructiuni. Pentru buchetele de flori;

-acasa puneti provizoriu florile, asa cum sunt, in apa

-vaza pe care ati ales-o trebuie sa fie curata, destul de adanca si de larga pentru ca florile sa poata respira in voie si sa absoarba cata apa au nevoie.Recomandabil este ca apa sa fie la temperatura camerei si sa fie adaugat conservantul.

-pentru a evita formarea bacteriilor, toata verdeata de sub nivelul apei trebuie inlaturata

-folosind un cutit foarte ascutit, intr-un vas cu apa separat, plin de apa (pentru ca aerul sa nu patrunda in celulele tijei) taiati oblic circa 2,5 cm din acestea, supravietuirea florii depinde de ajungerea nestingherita a apei pana in varful petalelor

-nu folositi in niciun caz foarfeca, tija nu trebuie rupta, nici macar cea lemnoasa (liliac, trandafiri etc), indepartarea cojii de pe tija scurteaza viata florii

-vaza trebuie asejata intr-un loc racoros in camera ferit de lumina de afara, de surse de caldura sau de ventilatie

-intretinerea presupune schimbarea zilnica a apei din vaza

-dupa 2-3 zile tijele se scurteaza din nou cu 2-2,5 cm iar portiunile uscate sau ofilite se indeparteaza. Pe masura ce florile se imputineaza, mutati-le intrun vas ma mic

-cand trandafirii s-au ofili prea repede, se cufunda complet in apa si se lasa cel putin o ora sau mai mult pana isi revin. Scurtati-le tijele inainte de a-i repune in vaza. In general, floarea cade prematur din cauza unei pungi de aer formate in tija, daca taiatul nu s-a facut sub apa.

-apa din vaza trebuie sa fie mai rece la florile care infloresc primavara si la temperatura camerei la celelalte.

Pentru aranjamentele florale in burete, trebuie sa aveti grija ca buretele sa ramana umed tot timpul pentru ca florile absorb apa din el si sa evitati mutarea aranjamentului, pastrandu-l intr-un loc racoros ferit de lumina directa a soarelui.

Sfaturi pentru ingrijirea plantelor

PHALENOPSIS
1.Ghiveciul transparent este necesar unei orhidee, cum e Phalenopsis. Această plantă este una epifită, deci care se dezvoltă deasupra solului, respectiv în scoarțele copacilor. Rădăcinile ei au nevoie de lumină pentru ca planta să se dezvolte armonios. După ce cumperi o orhidee, nu trebuie să-i schimbi ghiveciul. Poți să o lași doi ani de zile, fără probleme, în ghiveciul în care ai cumpărat-o. Dacă o plantezi în alt ghiveci sau vas, ai grijă să păstrezi dimensiunile similare celui de dinainte și să fie un recipient transparent. Altfel, transplantată într-un ghiveci mai mare, există riscul ca rădăcinile orhideei să putrezească mai ușor.
2.Udarea orhideelor.
Mulți dintre noi avem tendința de a le pune apă multă, în fiecare zi, dar aceste orhidee au nevoie să fie udate doar atunci când rădăcinile ei devin alb-sidefii. Ca să-ți fie mai ușor, orientativ, e bine să uzi orhideea o dată pe săptămână în sezonul cald (primăvară-vară) și cam o dată la 10 zile în sezonul rece (iarna).
3.Orhideele Phalenopsis nu se udă niciodată în centrul plantei. Ai grijă ca apa să nu ajungă acolo, ci toarnă delicat pe lângă frunze. Din centrul coletului ies frunzele, iar dacă apa persistă acolo, mugurele central va putrezi și vor cădea în final toate frunzele plantei.
4.Pe timp de iarnă, orhideele își iau și ele un repaus. Dacă vrei să înflorească și în sezonul rece, trebuie să le pregătești. Cum? Cu un tratament de fertilizare. Acesta se aplică în lunile septembrie și octombrie, la fix cât să-ți pregătească plantele pentru a te bucura de florile lor iarna.
5. Un alt aspect esențial în înflorirea orhideelor Phalenopsis îl reprezintă contrastul temperaturilor nocturne și diurne. Este o plantă exotică, așa că ajut-o să se acomodeze cât mai bine. Dacă locuiești la bloc, este bine s-o lași în balcon toată luna octombrie. În acest fel, va surprinde temperaturi nocturne de 13-14 grade, esențiale în procesul înfloririi.

ZAMIOCULCAS
Considerata un urmas fidel al plantelor preistorice, s-a adaptat in decursul timpului, la o gama larga de vicisitudini climaterice, ajungand sa tolereze conditii de clima dintre cele mai diverse.
Desi apreciaza lumina intensa si se dezvolta exceptional in spatii insorite (cu cca 4-5 ore de soare dimineata), va tolera fara efort si o pozitie semi-umbrita ori cu lumina artificiala.
Si in privinta caldurii, accepta variatii mari de temperatura, dezvoltandu-se bine intre 18 si 24 grade Celsius, dar tolerand si ceva mai multa caldura. Desi vegetatia continua sa aiba loc si la temperaturi mai joase, cca 14-15 grade, planta intra intr-un usor repaus, incetinindu-si functiile, iar sub aceasta limita, risca sa inghete.
Nu este o planta setoasa, preferand mai degraba udari rare decat in exces. Vara o udare la fiecare 4-5 zile este suficienta. Cantitatea de apa, va fi redusa treptat, pe parcurs ce temperaturile scad. Ca regula generala, udarile se vor face numai cand pamantul din ghiveci s-a uscat pe o adancime de 4-5 cm.
Excesul de apa din sol este unul din cei mai mari dusmani ai plantei, care produce la inceput ingalbenirea frunzelor, putrezirea radacinilor si in final, decesul acesteia.
In schimb, apreciaza umiditatea atmosferica, necesitand uneori pulverizarea frunzisului, in special in zilele foarte calduroase.
Substratul de cultura trebuie sa fie foarte permeabil si sa nu se imbibe de apa. Un amestec de turba aurie, mranita si pamant de ericacee fiind alegerea ideala.
Per ansamblu trebuie sa i se asigure un pH neutru, intrucat excesul de calcar ii afecteaza dezvoltarea frunzisului.
Din primavara pana toamna tarziu, ii puteti administra lunar, in apa de udare, un ingrasamant lichid pentru plante verzi.
Inflorirea este nesemnificativa si se produce doar la plantele ce cresc in mediul natural, florile aparand sub forma unor spadice alburii.
Se inmulteste cel mai adesea prin divizarea tufelor si, mai rar, prin butasirea frunzelor. Ultima metoda este ceva mai dificila, necesitand conditii de micro-sera si o doza buna de rabdare. Inradacinarea butasilor se produce lent, putand dura chiar si 5-6 luni pana la aparitia unui varf de crestere.

SAINTPAULIA(VIOLETE DE PARMA)
Sunt mari iubitoare de lumina, insa nu trebuie expuse direct in bataia soarelui. Daca se intampla sa nu infloreasca, cel mai adesea este din cauza ca nu au suficienta lumina. In acest caz mutati-le in apropierea unei surse cu lumina artificiala: o lampa, o veioza sau intr-o camera cu lumina indirecta. Un al doilea aspect de retinut: violetele trebuie udate periodic, cu apa necalcaroasa (apa de ploaie, apa fiarta si racita), care trebuie sa aiba o temperatura constanta. Nu udati planta in partea de sus a ghiveciului, ci numai in cea de jos, in acest fel ea isi va lua cantitatea de apa necesara. Nu stropiti frunzele pentru ca sunt foarte sensibile si vor putrezi, iar planta se va pierde. Verificati nivelul apei o data la 2-3 saptamani.
Majoritatea celor care detin violete de Parma sustin ca este foarte important sa folositi feritilizatori pentru a ajuta planta sa infloreasca. Acest lucru nu este insa absolut necesar. Mult mai important este sa le oferiti conditii optime de temperatura, umiditate si lumina. Ingrasamantul de flori (solutie) nu le face bine, pentru ca le arde si nu se mai dezvolta normal (fac flori mai rar iar frunzele cresc mici si chircite), iar in ceea ce priveste ingrasamantul se poate pune putin la radacina, dar nu exagerat de mult.
Violetele nu agreeaza temperaturile extreme. Temperatura poate varia de la 17 gr.C pana la 24 gr.C, aceasta fiind temperatura optima de crestere si tolerata a plantei, cu o umiditate de 80%. Incercati sa evitati fluctuatiile de umiditate.
Pentru o inflorire reusita, violeta de Parma trebuie tunsa. Daca vor fi prea multe frunze, mijlocul plantei nu va avea aer suficient si nu vor aparea boboci.
Inmultirea se poate realiza atat pe cale vegetativa, prin despartirea tufelor si butasi de frunze, cat si prin seminte. Butasii de frunze pot fi inradacinati si in pahare cu pamant. Prinderea lor si formarea de plante noi dureaza circa 2,5 - 3 luni. Despartirea plantelor mari se realizeaza astfel: se scoate planta din ghiveci si se separa fiecare rozeta de frunze, care se planteaza apoi, individual, in ghivece mici. Este bine ca aceasta inmultire sa se faca primavara si toamna, inaintea perioadelor de inflorire maxima.

BEGONIA
Vara, Begonia necesita amplasare intr-un spatiu luminos, ferita de razele soarelui (pentru ca le arde frunzele) si de curentii de aer, in medii cu temperatura ridicara 20-25 gr.C. si cu umiditatea atmosferica deasemenea ridicata( 85% ).
Este recomandata o udare moderata (la 2-3 zile) numai pe marginea ghiveciului, fara a se stropi frunzele cu apa (pamantul trebuie sa fie umed, nu imbibat, pentru ca nu suporta apa in exces, planta moare).
Substratul trebuie se fertilizat saptamanal in perioada de vegetatie maxima (martie – octombrie), iar pentru a asigura permanent umiditatea atmosferica de care are nevoie planta , zilnic, trebuie sa se pulverizeze apa pe frunze.
Iarna, planta intra in semirepaus, o parte din frunze uscandu-se. Begonia prefera o temperatura la locurile de amplasare in jur de 15 grade C.Begonia se uda rar si cu putina apa in perioada de iarna.
Begonia prefera o orientare spre est, desi se poate adapta si la alte pozitionari. Primavara necesita tunderea tulpinilor pentru a avea un aspect compact, schimbarea la 2 ani a substratului si atunci cand este cazul transplantarea intr-un ghiveci mai mare cu un substratul dintr-un un amestec alcatuit din pamant de frunze, pamant de telina, mranita si nisip.
Anual la sfarsitul lunii februarie, inceputul lui martie, pentru a reda vigoarea si forma regulata, Begonia se aranjeaza prin taierea unor parti din ramuri.
Begonia se inmulteste primavara sau la inceput de toamna prin butasi de frunza sau prin frunze cu codite cat mai lungi puse direct in apa pana apar radacini si frunzulite, apoi se planteaza. Begonia se mai poate inmultii, atunci cand apar pui de noi plantute (la unele specii) prin separarea acestora si plantarea lor separat.

NARCISE
Narcisele sunt plante erbacee, bulboase. Originare din Europa. Rezista bine afara, iarna, in conditiile de clima din tara noastra.
Bulbul are diferite forme: ovoid, rotund, piriform, piriform-lunguiet, globulos-piriform, gros-piriform etc., diametrul lui este cuprins intre 2,5 si 5 cm si este colorat in galbui, brun deschis, brun inchis, negricios etc.
Frunzele sunt de culoare verde sau verde cenusiu, lat liniare de 10-20 mm pitin caniculate, glauscente sau cilindrice caniculate, ascutite la varf, sunt egal de lungi sau mai scurte decat tulpina florala.
Tulpina florala cu o inaltime cuprinsa intre 20 si 40 cm este scapiforma, comprimata sau bianguloasa, purtand in varf una sau mai multe flori.
Florile, in functie de specie si varietate, pot fi: tubuloase sau coronate, simple sau involte, albe sau galbene, cu treceri de la alb la galben sau cu petale albe si coronula galbena, periantul alb si coronula limonie, putin sau mai mult inclinate, cu sau fara miros.
Narcise cu tulpina uniflora.
Narcissus pseudonarcissus ? narcisa trompeta. Planta poate atinge 20-25 cm inaltime, inflorind in martie-aprilie. 
Narcissus incomparabilis, poate atinge o inaltime de 30-40 cm. florile au coronula mai putin dezvoltata ca specia precedenta. Infloreste in martie-aprilie.
Narcissus poeticus, planta de cca 30 cm inaltime, cu flori terminale, foarte mirositoare, simple, remarcabile prin mica lor cupa centrala de un galben oranj cu marginea de un rosu foarte viu, inconjurata de 6 petale albe.
Narcise cu tulpina multiflora.
Narcissus jonquilla este foarte apreciata prin florile sale frumoase, grupate in 2, 3, 4 sau 5, cu 30 sau 35 cm inaltime, de un frumos galben auriu, cu miros placut. Nu rezista iarna afara. Se poate cultiva la ghivece.
Narcissus tazetta are tulpina de 30-40 cm inaltime, terminata printr-un buchet de 3-10 flori, foarte mirositoare, de 2 cm diametru, albe, galbene sau alb galbui, cu o mica coronula centrala in forma de cupa. Nu rezista iarna afara. Se poate cultiva la ghivece.
Inmultirea narciselor se face prin diviziunea bulbilor in lunile iulie-octombrie, la fiecare 4-5 ani. Bulbilii, obtinuti in jurul plantei mama, dau flori mai putine in primul an de la plantare, majoritatea, insa dau flori in al doilea sau al treilea an.
Inmultirea prin seminte, mai putin practicata si anevoioasa deoarece plantele infloresc in anul 5, 6, sau 7 de la semanare. Germinarea semintelor are lor dupa 2 ani.
Plantatul afara are loc in septembrie-octombrie, intr-un pamant expus la soare, argilo-nisipos, bogat in humus. Adancimea de plantare nu trebuie sa depaseasca 10 cm, iar distanta de plantare poate fi de 12/12 cm la 15/15 cm. Cand se anunta geruri este bine sa fie acoperiti bulbii cu un strat de frunze sau de balegar paios, care se va inlatura primavara devreme. In timpul vegetatiei, se va uda din 7 in 7 zile, cu o solutie de gunoi de pasari diluat in proportie de 1/12. pana in lunile iulie-august, cand bulbii se scot, li se dau toate ingrijirele necesare.

MUSCARI
Plante vivace, bulboase, originare din regiunile mediteraneena, Europa, Africa si Asia.
Bulbul poate fi mic, ovoid, alburiu, marisor, lunguiet galbui etc. Inaltimea plantelor este cuprinsa intre 10 si 25 cm, cu frunze mai lungi decat tulpina, nu prea numeroase, liniare, de un verde deschis. Tija florala se termina cu un ciorchine de flori cilindrice, scurt petiolate, de culoare albastru, albastru-violet, alb, galben-verzui etc., unele slab parfumate, altele cu un miros puternic.
Inmultirea se poate face prin divizarea bulbilor si prin seminte (imediat dupa coacere). Divizarea bulbilor se poate face la fiecare 3 ani, dupa ce au fost scosi in luna iulie, cand frunzele s-au uscat, se depoziteaza, si in toamna, se planteaza. Distanta dintre plante este de cca 20 cm, iar adancimea de plantare, 5-6 cm. Cer un sol bine drenat.

ZAMBILE
Ingrijirea zambilelor
Zambilele se dezvolta bine si in locuri umbroase, dar prefera locurile insorite.
Pamantul trebuie sa fie ingrasat si usor.
Plantele vor fi curatate cu grija de florile ofilite.
Dupa trecerea perioadei de inflorire zambilele vor fi lasate sa mai creasca pana li se ofilesc frunzele, pentru a se dezvolta suficient bulbul.
La 1 sau 2 ani bulbii se vor scoate din pamant si se vor depozita in locuri uscate si bine aerisite, inveliti in hartie, pentru a fi replantati in toamna urmatoare.

HORTENSIA
Hortensiei ii place apa. Incepand din primavara o vom uda saptamanal, iar daca temperaturile depasesc 30 de grade putem sa o udam chiar zilnic. Nu o vom uda decat dimineata devreme, inainte de rasaritul soarelui, sau seara pe racoare. Pamantul nu trebuie sa balteasca, hortensia ne va da de stire daca o vom uda prea mult, prin innegrirea frunzelor pe margini.
Hortensia nu necesita taieri de formare, dar pentru a ne bucura de o planta mai bogata in flori, vom taia primavara varfurile tulpinilor, pana la primii muguri. Plantele cu vechime necesita curatarea lor; vom taia tulpinile mai putin productive, ajutand, astfel, cresterea lastarilor tineri.
Toamna nu se taie tulpinile maronii; in primavara ele vor fi pline de boboci. Nu se vor inlatura nici florile uscate, ele avand rol de protectie pentru lastari.
Cum putem schimba culoarea florilor de hortensie
Florile hortensiei isi schimba culoarea pe perioada de inflorire; initial sunt albe, apoi devin albastre sau roz, pentru ca in ultima perioada sa ajunga verzi sau maronii.
Culoarea poate fi schimbata si prin tratamentul solului. Daca dorim sa avem in anul urmator flori roz vom amesteca, toamna, in solul din jurul hortensiei cateva sute de grame de var, moloz, sau caramida sparta ramasa de la constructia casei.
Daca dorim flori albastre avem nevoie de un sol mai acid, pe care il putem obtine adaugand, pe langa un fertilizator, coji maruntite de oua, portocala sau grapefruit, zat de cafea, rumegus

TRANDAFIR LA GHIVECI
Secretul cresterii trandafirilor in interior este acela de a le asigura foarte multa lumina, inclusiv lumina directa a soarelui. Plasarea trandafirului intr-un colt intunecos al camerei ii va impiedica dezvoltarea normala si inflorirea. De asemenea, au nevoie de multa caldura pentru a inflori. Fereste trandafirii pitici de variatiile bruste de temperatura. 
Trandafirii pitici sunt pretentiosi in ceea ce priveste compozitia pamantului. Acesta trebuie sa fie bogat, de aceea vei avea nevoie de un amestec special de pamant pentru flori imbogatit cu ingrasamant natural. De asemenea, este recomandat sa amesteci acest pamant cu o cantitate variabila de nisip (in functie de cantitatea de pamant pe care o vei utiliza).
Pentru ca trandafirul tau in miniatura sa infloreasca des si sa isi pastreze florile pentru o perioada cat mai lunga de timp, foloseste ingrasamant special pentru plante decorative cu flori.
Exista o gama foarte larga de astfel de ingrasaminte; vei putea gasi in comert solutii care se pun in apa cu care uzi planta, batoane care se pun in pamant si care se dizolva treptat sau prafuri nutritive concentrate. Important este sa nu abuzezi de aceste solutii pentru ca pot dauna radacinilor.
Udarea trandafirilor de interior, la fel ca in cazul tuturor plantelor de interior, depinde in mare parte de sezon. Vara si primavara planta va fi udata mai des, dar va trebui sa iei in cosiderare si materialul din care este realizat ghiveciul. Asa cum spuneam mai sus, vasele din material plastic retin apa in interior, iar cele din ceramica favorizeaza evaporarea acesteia.

PACHIRA
Ingrijire:
Pachira este un arbust usor de crescut ca planta de interior. Nu este pretentios, dar trebuie totusi sa i asigurati un climat si atentie corespunzatoare. Protejati arborele norocos pe perioada de iarna, pentru ca nu suporta bine inghetul si, de asemenea, feriti-l pe toata perioada anului de vant cald, uscat. In ceea e priveste udarea, nu uitati ca este un arbust tropical, deci trebuie udat regulat si din belsug pe perioada verii; iarna se uda mai rar. In perioada de crestere (lunile calde) trebuie tratat frecvent cu ingrasamant.
Pachira se gaseste in magazine in doua forme: 
- mai multe trunchiuri impletite, plantate intr-un singur ghiveci;
- o tulpina plantata singura, care se poate dezvolta astfel mai bine; cand va ajunge la maturitate, pachira va avea un foliaj dens si flori.

KALANCHOE
Temperatura si lumina. Kalanchoe are nevoie de multa lumina si suporta chiar si razele directe ale soarelui, cu conditia sa fie dimineata sau iarna, cand nu exista riscul ca frunzele sa fie arse. Vara vom avea grija sa nu stea mai mult de doua ore in soare, dimineata devreme sau la apus. Temperatura ideala este de 20-25 grade, dar planta tolereaza intre 7 si 35 de grade! Atentie! Kalanchoe infloreste iarna doar daca ii mentinem o temperatura constanta de 15 grade!
Apa. Speciile Kalanchoe trebuie udate moderat in timpul primaverii si al iernii, de obicei atunci cand observam ca pamantul s-a uscat. Toamna si iarna vom uda planta numai atunci cand este uscat de tot si, cu cat temperatura este mai joasa, cu atat vom pune mai putina apa. Sub 10 grade vom inceta sa udam Calandiva.
Schimbarea ghiveciului. Kalanchoe are nevoie de ghiveci si pamant nou in fiecare an. Vom folosi un pamant pentru cactusi la care vom adauga putin nisip. Pentru evitarea acumularilor de apa ce pot dauna plantei, vom pune sub ghiveci pietricele pentru a favoriza scurgerea apei in exces.
Pentru a favoriza transpiratia pamantului si evaporarea apei in exces, va recomandam un ghiveci din lut!
Ingrasamant. Din primavara si continuand toata vara, vom folosi ingrasamant de doua ori pe luna, avand grija sa nu punem mai mult de jumatate de doza o data. In restul anului vom intrerupe procedeul.
In ceea ce priveste tipul ingrasamantului de administrat, in comert exista multe tipuri, insa cititi cu atentie prospectul si compozitia. Pentru Kalanchoe, o producatoare de flori prin excelenta, este de preferat sa folosim ingrasamant mai bogat in Potasiu (K), cu continut de Azot (N), fosfor (P), fier (Fe), magneziu (Mn), zinc (Zn), importante pentru o crestere corecta si echilibrata. Carenta de Zn poate dauna plantei!

HEDERA
Îngrijire hedera:
Fertilizarea se aplică la interval de două săptămâni pe toata perioada de vară. Transplantarea este necesară numai atunci când rădăcinile ocupă bine spaţiul din ghiveci. Ea se execută primăvara în martie-aprilie.
Tutorarea şi palisarea se impun dacă se doreşte menţinerea plantei în poziţie verticală. Îmbracarea tutorelui cu turbă fibroasă sau muşchi vegetali asigură mediu umed în apropierea frunzelor.
Ciupirea vârfurilor tinere şi tăierea de scurtare mai severă a tulpinilor au drept scop de a induce lăstărirea bogată.
Important de reţinut:
Butaşii de iederă, făcuţi în special toamna, înrădăcinează foarte bine şi în pahare cu apă.
Căldura şi aerul uscat determină brunificarea frunzelor pe margine şi căderea lor.
Lumina insuficientă (umbra prea mare) face ca frunzele variegate să devină verzi.
Căderea frunzelor pe măsura îmbătrânirii lor este un proces fiziologic normal. Printr-o tăiere severă se înlătură tulpina degarnisită şi se provoaca pornirea de noi lăstari de la bază.
Excesul de soare provoacă îngălbenirea frunzelor.

14.Dreptul la retur

Conform OUG 34/2014, florile constituie produse perisabile si nu se pot returna.

15.Garantia de conformitate

Karamna Flower Shop SRL are obligatia de a livra produse care sunt in conformitate cu descrierea facuta. Blooms garanteaza prospetimea florilor timp de 7 zile daca acestea sunt pastrate conform instructiunilor de ingrijire a plantelor si florilor taiate din prezentele Termeni si conditii.

 

LIVRARI

Program livrari: 9.00-20.00 luni-sambata, 9.00-16.00 duminica

Preluare comenzi:

 • online,
 • telefonic luni-vineri intre orele 8.00-21.00, sambata 9.00-21.00,duminica intre orele 9.00-18.00,
 • la sediul florariei situate in Bucuresti, sector 2, Soseaua Mihai Bravu nr. 191 A.

Comenzile primite si confirmate pana la ora 12:00, vor putea fi livrate in aceeasi zi cel mai devreme in intervalul orar 12:00-20:00 , in limita stocului disponibil.

Pentru zilele de sarbatori foarte aglomerate ( Valentine’s day, 1 Martie, 8 Martie, Sfarsitul anului scolar, inceputul anului scolar, Sf. Mihail si Gavril, Sf. Andrei, etc) se recomanda transmiterea comenzii cu cel putin 7 zile inainte.

Comenzile vor fi insotite de o felicitare cu textul ales de dumneavoastra, semnat cu numele sau Anonim.

Veti primi o poza cu buchetul/aranjamentul livrat.

Se considera a fi o comanda ferma numai dupa confirmarea telefonica efectuata de catre unul dintre operatorii nostri si incasarii contravalorii produsului achizitionat prin transfer bancar sau plata online, dupa caz.

Anularea unei comenzi confirmate telefonic de catre unul dintre operatorii nostrii nu mai este posibila, decat in cazul platii numerar ramburs .

www.florarie-blooms.ro nu garanteaza livrarea la ore fixe, din motive ce nu tin de noi ( trafic, conditii meteo, etc) se pot inregistra intarzieri.

In cazul in care comanda nu se poate confirma telefonic din pricina expeditorului ( numar de telefon incorect sau incomplet) amanam comanda pana la momentul primirii informatiilor corecte.

Ne luam dreptul de a refuza livrarea unei comenzi fara a motiva refuzul, dupa care se vor returna banii, fara alte taxe suplimentare.

 

Ne obligam sa livram produsele comandate la data specificata de client si confirmata telefonic de catre noi in limita stocului disponibil la acel moment.In situatia in care plata a fost efectuata cu cardul iar noi nu putem livra la data specificata de clientsi confirmata, vom returna suma platita clientului, fara alte taxe suplimentare in momentul in decurs de maxim 30 de zile de la acceptarea returului pe acelasi card utilizat la tranzactionare.Pentru platile cu card bancar tranzactia va aparea pe extrasul de cont al clientului platitor ca florarie-blooms.

 

PRETURI

Pretul final este cel care a fost confirmat odata cu expedierea produsului.

www.florarie-blooms.ro isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment preturile de pe site.


 

TAXE SUPLIMENTARE

Pretul final platit de client este format din pretul produsului si taxa de livrare, acolo unde este specificat acest lucru.

Pretul final este pretul transmis la finalizarea comenzii.

CONDITII LEGALE

Site-ul www.florarie-blooms.ro.ro functioneaza conform tuturor prevederilor legale ale Statului Roman.

GARANTII SI LIMITARI

Florarie-blooms.ro nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care site-ul nu poate fi accesat de catre utilizatori, pe o perioada nelimitata de timp, din orice motive tehnice sau comerciale.

Florarie-blooms.ro isi rezerva dreptul ca in orice moment sa schimbe o parte sau in totalitate continutul informatiilor prezentate pe site, fara o notificare prealabila a utilizatorilor.

Florarie-blooms.ro nu poate garanta disponibilitatea in stocuri a tuturor produselor afisate.
Conform Ordonantei de Guvern nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, aprobata cu modificari prin Legea 51/2003, Capitolul 2, Articolul 10 litera c), consumatorul nu poate denunta unilateral tipuri de contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.

RETURNAREA PRODUSELOR

1.Florile sunt produse perisabile,nu se pot returna.

2.Daca persoana nu este gasita la domiciliu, refuza primirea coletului, etc., produsele raman disponibile in magazinul fizic situat in bucuresti, sectorul 2, Sos. Mihai Bravu nr. 191A,  6 ore dupa care se anuleaza comanda fara a se returna banii;

3.Banii se returneaza integral in urmatoarele conditii:

 • intarzieri mai mari de 24 de ore la livrarea produselor, fata de termenul de livrare confirmat de catre unul dintre operatorii nostri;
 • produsul comandat este deteriorat.

Aceste sesizari se fac in momentul primirii comenzii la numarul de telefon 0730.799.079

Se returneaza doar valoarea platita fara alte taxe suplimentare. Sesizarile primite ulterior nu sunt luate in considerare.

In cazul platilor cu cardul, returnarea sumelor platite cu cardul in  contul bancar al clientului platitor este posibila in urmatoarele conditii:

 • produsul comandat si platit nu se afla pe stoc;
 • intarzieri mai mari de 24 de ore la livrarea produselor, fata de termenul de livrare confirmat de catre unul dintre operatorii nostri;
 • produsul comandat si platit este deteriorat.

Pentru comenzile platite cu cardul, suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare in decurs de maxim 30 de zile de la acceptarea returului.

Aceste sesizari se fac in momentul primirii comenzii la numarul de telefon 0730.799.079.

 

 

Medvi Design

Creare Magazin Online